Kåkasmossvägen 5

67600, Karleby

050 574 0602

9-18 (även veckoslut)

Gravstenar Malax

Varje gravsten vi planerar och tillverkar är en unik och viktig sten

När du beställer en gravsten av oss, får du därtill också graveringen, lyktor och alla bronsdelar färdigt monterade. Vi monterar stenen på plats och ser till att allting är i ordning vid graven. Leveranstid för en sten varierar från några dagar till ca. tre veckor. Vi tillverkar och levererar gravstenar till gravgårdar i Vasa, Korsholm, Malax, Sundom, Jakobstad, Terjärv och Karleby med omnejd.

Du kan begära en offert antingen via telefon eller e-post. Du kan också boka en tid så planerar vi stenen tillsammans. Vi gör en skiss på stenen till dig utgående från de önskemål du har. Vi berättar om de olika stensorterna och de olika ytbehandlingarna och svarar på de frågor du har gällande stene

Du hittar våra kontor i Vasa och Karleby. Vi kan också träffas på ett ställe som är lämplig för dig, t.ex. hembesök i malax.

Val av en gravsten – stensort, modell, graveringar och tilläggsprodukter

Val av en gravsten börjas med val av stensorten och modellen. Vi använder Loimaan Kivi:s råstenar och av dem bearbetar vi det slutliga resultatet. Loimaan Kivi är ett av Finlands mest uppsakttade stentillverkare och vi har samarbetat under flera årtionden.

Vid val av en gravsten är det viktigt att observera den avlidnas personlighet och de anhörigas önskemål. Den avlidnas personlighet påverkar ofta val av graveringar och tilläggssymboler. De anhöriga vill ofta hedra den avlidna med tilläggsprodukter eller symboler, antingen som är graverade eller med bronsprodukter som fästs fast på stenen. Ofta väljer man också en lykta till stenen, som garanterar att ljusen brinner vackert och säkert oberoende av vädret.