Kåkasmossvägen 5

67600, Karleby

050 574 0602

9-18 (även veckoslut)

Nya gravstenar

Varje gravsten vi planerar och tillverkar är en unik och viktig sten

När du beställer en gravsten av oss, får du därtill också graveringen, lyktor och alla bronsdelar färdigt monterade. Vi monterar stenen på plats och ser till att allting är i ordning vid graven. Leveranstid för en sten varierar från några dagar till ca. tre veckor. Vi leverarar och gör graveringar ända från Österbotten till Lappland.

Bekanta dig med stensorten, modeller och storleken via vårt planeringsprogram. Med en förhandsblick hittar du lämpliga alternativ, och genom dessa hjälper vi Dig att välja den mest lämpliga stenen. Du kan också begära en offert via programmet eller vara i kontakt med oss via telefon eller e-post.

Vi kan också träffas och planera stenen stenen tillsammans.

Val av en gravsten – stensort, modell, graveringar och tilläggsprodukter

Val av en gravsten börjas med val av stensorten och modellen. Vi använder Loimaan Kivi:s stensorter och av dem bearbetar vi det slutliga resultatet. Loimaan Kivi är ett av Finlands mest uppsakttade stentillverkare och vi har samarbetat under flera årtionden.

Vid val av en gravsten är det viktigt att observera den avlidnas personlighet och de anhörigas önskemål. Den avlidnas personlighet påverkar ofta val av graveringar och tilläggssymboler. De anhöriga vill ofta hedra den avlidna med tilläggsprodukter eller symboler, antingen som är graverade eller med bronsprodukter som fästs fast på stenen. Ofta väljer man också en lykta till stenen, som garanterar att ljusen brinner vackert och säkert oberoende av vädret.

Planera en gravsten

Ni kan planera en gravsten själv och skicka iväg sammanfattningen till oss. Som svar skickar vi Er en 3D- skiss och ett beräknat pris. Vi hjälper alltid gärna till med planeringen.