Kåkasmossvägen 5

67600, Karleby

050 574 0602

9-18 (även veckoslut)

Gravstenar Vasa

Varje gravsten vi planerar och tillverkar är en unik och viktig sten

När du beställer en gravsten av oss, får du därtill också graveringen, lyktor och alla bronsdelar färdigt monterade. Vi monterar stenen på plats och ser till att allting är i ordning vid graven. Leveranstid för en sten varierar från några dagar till ca. tre veckor. Vi tillverkar och levererar gravstenar till gravgårdar i Vasa, Korsholm, Malax, Sundom, Jakobstad, Terjärv och Karleby med omnejd.

I Vasa ligger vårt kontor på Strandgatan 10 D. Om du vill ha offert på en gravsten – maila, ring eller besök oss.

Val av gravsten – stensort, modell, graveringar och tilläggsprodukter

Val av en gravsten börjas med val av stensort och modell. Vi använder Loimaan Kivi:s stensorter och av dem bearbetar vi det slutliga resultatet. Loimaan Kivi är ett av Finlands mest uppsakttade stentillverkare och vi har samarbetat under flera årtionden.

Vid val av en gravsten är det viktigt att observera den avlidnas personlighet och de anhörigas önskemål. Den avlidnas personlighet påverkar ofta val av graveringar och tilläggssymboler. De anhöriga vill ofta hedra den avlidna med tilläggsprodukter eller symboler, antingen som är graverade eller med bronsprodukter som fästs fast på stenen. Ofta väljer man också en lykta till stenen, som garanterar att ljusen brinner vackert och säkert oberoende av vädret.